Home Vesti Danas: Tri tima u trci za liderstvo DS

Danas: Tri tima u trci za liderstvo DS

213
0
Danas: Tri tima u trci za liderstvo DS
Foto: https://www.b92.net

Beograd — Tri tima su u trci za liderstvo Demokratske stranke – oko Gordane Čomić, oko Branislava Lečića i oko Zorana Lutovca, piše list “Danas”.


Beograd — Tri tima su u trci za liderstvo Demokratske stranke – oko Gordane Čomić, oko Branislava Lečića i oko Zorana Lutovca, piše list “Danas”.
Naslednik Miroslava Vasina, sadašnjeg predsednika Pokrajinskog odbora, prema nezvaničnim spekulacijama koje su se mogle čuti među članovima DS, mogao bi da bude Igor Salak, sadašnji potpredsednik DS, piše ovaj list.

Salak je u petak, prema saznanjima Danasa, obavestio svoje stranačke kolege da će se kandidovati za tu funkciju ukoliko većina odbora i njegovih bliskih saradnika podrži njegovu kandidaturu.

Odluku da se istog dana, kada se bira novo rukovodstvo DS, biraju i novi organi vojvođanskog odbora potvrdio je i Vasin. On za Danas kaže da je Pokrajinski odbor na telefonskoj sednici u četvrtak doneo odluku na njegov predlog.

„Razlozi zbog koji sam to predložio su najpre racionalnost i ekonomičnost, jer se stranka nalazi u finansijski teškoj situaciji. Zatim, podneo sam kandidaturu za mesto potpredsednika stranke i nisam želeo da neko misli da mi je mesto u pokrajinskom odboru rezervna varijanta. A uz to Pokrajinski odbor je više od godinu dana u v. d. stanju jer se stranački izbori na tom nivou nisu održali zbog izbora za predsednika države i beogradskih izbora. Želeo sam da od 2. juna svi organi DS počnu da rade s punim legitimitetom i u punom kapacitetu“, objašnjava Vasin.

Na pitanje da li je takva odluka u skladu sa stranačkim statutom, jer, prema saznanjima lista Danas, mnogi misle da nije, on odgovara da u Statutu nigde ne piše gde moraju da se održe izbori.

„Beograd je glavni grad naše države. Delegati iz Vojvodine će biti tamo i racionalno je da tamo i glasaju“, navodi on.

Upitan u čijem je timu od kandidata za predsednike DS, kao kandidat za potpredsednika, i da li je tačno da je u timu Gordane Čomić, on odgovara da je kandidaturu za stranačkog potpredsednika podneo pod svojim imenom, a ne kao član bilo čijeg tima.

Odluka o istovremenim izborima za Pokrajinski odbor trenutno je jedna od najaktuelnijih tema u DS, kažu za Danas nezvanično članovi ove stranke.

Kako je rečeno ovom listu, trenutno je tri tima u igri za predsedničko mesto. Jedan tim je oko Gordane Čomić, poslanice DS, koja već, kako kažu neimenovani sagovornici lista, putuje po Srbiji i radi na pridobijanju podrške, a koju podržava prethodno rukovodstvo DS. U njenom timu su za sada Nataša Vučković, Miroslav Vasin i Radoslav Milojičić.

Kako kažu izvori lista, drugi tim je oko Zorana Lutovca, koji važi za izvesnog kandidata, ali još to nije saopštio. Uz njega je, kako je rečeno Danasu, Saša Paunović.

Treća grupacija je oko Branislava Lečića koji, kako kažu sagovornici Danasa, blisko sarađuje sa Balšom Božovićem, koji „konce vuče iz pozadine i namešta svoje ljude“, ali i Maju Videnović, Aleksandru Jerkov i druge iz Beogradskog odbora.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here