Home Izbori Cesid: Vojvodina – DS silazi s vlasti

Cesid: Vojvodina – DS silazi s vlasti

222
0
Izbori u Srbiji - Srbija izbori
Foto: N1

Srpska napredna stranka osvojila je u Vojvodini 45,1 odsto glasova, SPS 8,8, a DS osam odsto glasova, pokazju podaci Cesid-a.

NOVI SAD – Srpska napredna stranka osvojila je u Vojvodini 45,1 odsto glasova, SPS 8,8, a DS osam odsto glasova, pokazju podaci Cesid-a.

Srpska radikalna stranka osvojila je 7,2, SVM 6,5, LSV 6,1, Dosta je bilo 4,1, SDS-LDP 3, Dveri-DS S tri odsto glasova.

Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković na konferenciji za novinare istakao je da će rezulati sa izbornih mesta pristizati još tokom noći pa će CESID da ih objavljuje preko sajta.

On je podsetio da se radi o preliminarnim rezultatima, a da finalne konačne može imati samo RIK.

Vuković je naglasio da se se ostvarila noćna mora za organizacije koje se bave izbornim procenama, jer nikada do sada nije bilo u parlamentu stranaka sa tačno 5,0 odsto glasova, a sada imamo tri stranke koje su oko cenzusa.

U Vojvodini na izbore izašlo 55,41 odsto birača

U Vojvodini je na današnje izbore, prema podacima Pokrajinske izborne komisije (PIK), izašlo 55,41 odsto upisanih birača.

Prema rečima članice PIK-a Jelene Zlojutro, najveća izlaznost je bila u Sremskom okrugu – 58,28 odsto, a najmanja u Severnobačkom okrugu, gde je na birališta izašlo 52,09 odsto građana.

„Kada je reč o opštinama, na teritoriji AP Vojvodine najveća izlaznost bila je u Opovu 76,84 odsto, a najmanja u Bačkoj Topoli 47,44 odsto“, rekla je Zlojutro.

Ona je kazala da podaci nakon zatvaranja biračkih mesta pokazuju da je izlaznost u Vojvodini veća nego na prethodnim pokrajinskim izborima 2012. godine.

Kada je reč o preliminarnim rezultatima, u PIK-u kažu da ih najverovatnije neće imati i saopštavati pre jutarnjih sati.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here