Home Političke partije Bogata Srbija

Bogata Srbija

265
0
Logo Bogate Srbije - Srbija izbori
Foto: yellowpages.rs

Bogata Srbija – pokret poljoprivrednika i privrednika (skraćeno: „Bogata Srbija“) je politička partija u Srbiji, osnovana 5. jun 2011. godine, čiji je osnivač i sadašnji predsednik političke partije novinar Zaharije Trnavčević.

Na parlamentarnim izborima 2012. godine, Bogata Srbija izašla u koaliciji Preokret, zajedno sa Liberalno-demokratskom partijom, Srpskim pokretom obnove i Socijaldemokratskom unijom. Na predsedničkim izborima 2012. godine za predsednika Republike Srbije, Bogata Srbija je podržala lidera LDP-a i Preokreta Čedomira Jovanovića.

Zaharije Trnavčević, predsednik i osnivač Bogate Srbije.
Predsednik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević, kao najstariji narodni poslanik, obavljao je 2012. funkciju Predsedavajućeg Narodnoj skupštini Republike Srbije, do izbora novog predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića 23. jula 2012.

Na izborima 2014. Bogata Srbija je napravila koaliciju sa Demokratskom strankom, Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini i Udruženim sindikatima Srbije „Sloga” pod nazivom Sa Demokratskom strankom za Demokratsku Srbiju. Bogata Srbija nije ušla u skupštinu jer su njeni kandidati na izbornoj listi bili ispod kandidata dugih stranaka, članova koalicije koji su ušli u Skupštinu Srbije. Ova koalcija je osvojila 6,03% i 19 poslanika.

Izvor: sr.wikipedia.org

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here